nombor bertuah anda

Ads 468x60px

rakan-rakan terhebat

Friday, 16 September 2011

hari yang memenatkan...^.^

asalamualaikum, dan salam satu malaysia...
16/9/2011 hari malaysia... tahniah....=)

aku nak cerita sikit tentang new entry aku pada malam ni.
memandangkan aku malas nak study, mana tak nya, aku ni pulak jenis rajin study, kan.........hahaha

ok, sekarang kita pergi ke entry yang baru, memandangkan hari ni hari yang amat mengejutkan bagi aku dan juga kawan2 serumah aku. ayam(zulfadli), safwan tahir, nasriq ali, dan juga hafiz razif.

sebenarnya aku malas nak follow diorang, tapi memandang diorang nak belanja (a.k.a) bayar balik hujung bulan, bantai je lah, haha
aku ni pulak jenis pantang kalau orang nak belanja aku makan dan juga tengok wayang. heee

aku tau, korang sebenarnya bosan dengan story tentang life orang kan? haha, tak2, aku bukan nak ceritakan tentang life aku, tapi tentang apa yang aku lihat sepanjang aku keluar dan juga, tentang duit!!!

duit??
mesti korang ingat aku kaya kan?(aku pun pinjam member aku punya)
sebab diorang baru dapat mara, bagi chance la diorang kaya sekejap, ye wan, ye ayam, hahaha,,,

cerita satu.------> KAMERA

korang tau kan? benda yang tekan2 then keluar cahaya tu.(bukan touchligh)...
kamera la, kemera, haha,, apa korang nak sebut korang sebut lah, aku tak kesah, haha,
sepanjang aku berjalan tu, pergh, punya lah ramai yang pakai kamera...
ada yang snap banggunan, ada yang snap bunga, snap artis,,

oh ya, tadi aku keluar ada konsert masif2011, agak penuh jugak la tadi,,, haha,,

sambung2, ada yang snap kolam, gambar kawan2, family, jiran, kaum asing, haha,, macam2,, dan
ada juga yang snap lidah.. lidah?

apa ke halnya snap lidah ni.... haish,,
mungkin diorang tengah buat kajian lidah sapa yang paling cantik kot. haha

becerita tentang snap gambar ni, aku agak meluat la, orang yang tangkap gambar keluar2 lidah,
asal? lidah korang sakit ka?

haish, tadi aku jumpa sorang brade ni, lepak dengan awek dia, mesra babe, snap gambar, bila awek dia snap gambar dia, dia jelir lidah....ewwwwwwwwwww
dude, kau tu lelaki la dude. tak perlu lah kau terlalu aktif sangat dengan awek kau tu..
geli, geli geli,, haha

pasal duit pulak.......>>>>>>>>DUIT!!!!!

"dah tahu ke kau nak makan apa?" ayam tanya kitorang.
"aku nak makan masi lemak." nas jawab.
"macam la ada nasi lemak" balas aku
"aku nak makan rebaye la" aku cakap

"aku nak makan grill and bar" ayam cakap

"takkan kau makan burger je yam" tanya aku
"aku nak makan masroom" ayam balas..

nak dijadikan cerita, nas dengan si apis aku lupa diorang makan apa. wan punya makanan pon aku lupa.. haha.. tapi sedap jugak makanan diorang. haha,,

melantak punya melantak, aku baca bismillah, tapi aku tak tau lah diorang, haha, habis jugak la kitorang bedal. tapi sayang, kerana pertama kali, macam2 kitorang tak tahu. haha

aku nak cerita pasal pembayaran dia... mintak lah resit, sampai je,,, aku pun tak tau nak kata apa... korang tahu berapa?
RM301.80......
the first and the last kitorang makan kat situ... sedap memang lah sedap, tapi, paham2 lah korang... makan sekali je harga dah dekat......ZzZzZzZzZzZz.....


lupa nak cakap makan kat mana...ni ha bawah ni.....
......
ye korang, kadang2 duit ni macam air laut, pasang surut, pasang surut, 
aku pun tak tahu lah nak cakap apa, 
pada pandangan aku dan dari pengalaman aku, 
seriusly korang tak boleh hidup tanpa duit kalau korang hidup kat bandar. betul tak? betul la..

aku pulak jenis yang jenis menghabiskan duit aku kat makan je, so, sehari tu akan lebih kurang 3 ke empat kali aku makan, makan bukan murah2, nak mahal2,, nak puah kan selera dengan nafsu la kata kan. haha



korang nak berjimat? aku ada cara... 
mesti korang nak tau kan...
sabaq sat noh,, haha,, 

1. bagi mak korang jaga duit korang...
2. suruh abang korang pegang, tau kakak korang
3. pergi melabur, bukan kat skim cepat kaya, tapi kat tempat yang macam main kutu ke..
4. sedekah la kat masjid.. (lebih kurang melabur,) sebab korang dapat pahala..
5. simpan je dalam bank, lepas tu, kad atm korang, korang campak dalam sungai. kompem..duit xhabis
6. selalu selalu lah korang belanja kawan, nanti kawan korang belanja korang pulak...^.^

7. aku dah tak tau dahhhhh,, hahah

ok2 la korang,, cukup la sampai kat sini... kalau aku tulis panjang lagi, korang bukan baca pun, kan...... hahaha

jaga lah diri korang dari buat benda bukan2 k, aku pun pesan kat diri aku..... 

tata korang semua... 






babai.. ^.^




0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...