nombor bertuah anda

Ads 468x60px

rakan-rakan terhebat

Saturday, 6 August 2011

salah ke x salah???

yoyo.... hahaha,, hai all,, terase lak aq nak wat entry baru malam ni.. yeah,,, malam ni malam yg penuh dengan pelbagai idea,, xtau mne satu aq nak cerita dulu,, haha,, xpela,, aq amik yg aq tulis kat tjuk aq,, 

salah ke x salah??

kerja giler? 
kami nak cepat!!!!

haha,, korg tgk balik pic kat atas ni,, korg rase salah ke ape?? wah2,, giler2,, ni mmg keje giler,, ni kes aq nak g makan satay td la ternmpak ade makcik ni bawak moto sampai empat 3 org penumpang die bawak,, haha,, sory,, bukan nak gelakkan atau ape,, just nak cakapkan yg bende ni salah!!!
giler korg, ni adelah perbuatan yg diluar untuk ciptaan asal. mne x nye,, kete kancil pon paling koman muat 4 ke 5 orang, ni ha, moto yg boleh muat 2 orang jadi 8 org yg naik, x giler?? sure la giler, giler!!!
aq tau, dalam pic ni mesti diorang nak bangkang kerajaan n undang, dengan tu diorang berani naik ni. haha
berape byk kali "aq tau da".. gagaga,,

korang percaye x, klu naik moto ramai2 ni boleh jimatkan kos minyak n jimat masa..

mesti korang xpercayekan?? haha,, tp ni la kemungkinan nye, sebab zaman skrg ni kan zaman byk berlakunye pencemaran udara, n kos minyak pon semakin meningkat, so, bende ni jadi macam ni sebab2 tu la, jimat minyak, mempercepatkan masa perjalanan, cepat sampai tempat dituju, kurangkan jalan jem. ha?? kurangkan jalan jem?? hhahaha,, bukan jem kat roti tu tau, tapi kesesakan lalu lintas, ala,, korg pun tau ape aq maksudkan,, hahaha,,  untunglakan klu dapat wat macam ni,, tp keselamatan tu??? wow,, berisiko tinggi tu,, sgt berisiko tinggi.. 
gambar kat atas tu da tentu la die naik kat kampung halaman yg xpernah ade polis wat roadblock, hahaha,, klu kat KUALA LUMPUR,,, xpayah cerita la, da lame da surat cinta dapat sorang satu. hahaha

tapikan korg, aq kadan2 sedih gak, sebab kadang2 kes ni sering dilakukan oleh keluarga yg kurang berkemampuan. mana xnye, klu dah rezeki anak yg dikurniakan tu melimpah ruah, tambah pulak diorang xmampu beli kereta, cara mudah untuk diorang ke pusat bandar atau pergi ke bersiar2 dengan naik moto secara ramai. 

nak pergi shoping mall

bygkan lah, nak pergi shoping mall macam ni, aq xdpt bygkan kalau jadi kat aq,, mudah-mudahan aq kaya la nanti.. hee,,
tp ni xelok,, dah la sempit, terlalu berbahaya, dan yg paling risau, sekarang ni kes kematian byk berlaku dalam kemalangan motorsikal, klu da naik sekali ramai2 macam ni, klu da kemalangan, sure2 la purata kematian makin bertambah. giler2 x giler la kan, hahaha

tu kire ok la klu naik nak pergi shoping mall yg jarak nak pergi tu dalam due kilometer,  klu dah diorg ni rancang nak beraya macam ni, memang xla kan!! hahaha,, ko tgk org naik 3 org pon pelik, ni naik satu family then pergi beraya, tambah kalau nak balik kampung bercuti, emmm,, aq xtau la nak cakap ape.

tapi kisah yg mak aq cerita kat aq yg wat aq sedih tu, mak aq pernah balik kampung naik motor. bukan la mak aq bwk, sure2 la bapak aq, klu dari hulu langat ke seremban boleh terima lagi, ni ko bayangkan dari hulu langat ke alor setar,,, pergh!!!! selangor--->kedah,, "naik motor",, panas, hujan diorg redah je, sedih kot aq dengar, tp nak wat camne, tu kes zaman dulu, zaman yg serbe susah tuk permulaan parent aq. nak dijadikan cerita, perbezaan umor aq dengan abg aq 18 bulan, lebih kurang mcm tu la, abg aq 9 bulan, kre mak aq tgh mengandungkan aq la kan,, korg byg kan mak aq nak balik bercuti kat kampung naik motor, bwk abg aq, n mak aq kandungkan aq, sedih, campur nak menanges,, ;'(... tapi nak wat camne, sebab bapak aq dulu askar, kan merantau, terpakse la...

dah2,, balik kat cerita asal,, haha,, aq da melalut,, yeah,, korg tau la kan ape sebab bahaya nye naik motor beramai2 dalam satu motor ni, kan3?? so jgn la buat, nasihat la kawan2 korg, even klu korg dah terdesak sgt skali pon, beter korang care cara lain tuk tuju kat tempat korang nak tuju tu.klu dah kene saman atau berlaku kemalangan, "xdapek den nak tolong doh",,, hahaha,, 

lupe nak cakap, n ucapkan selamat hari berpuasa,, hehe,,, aq ni agak lampi sikit sebenarnya,, haha,, so korg paham2 la eh,, heeee




0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...