nombor bertuah anda

Ads 468x60px

rakan-rakan terhebat

Friday, 5 August 2011

just the way you are,,

entry ni member aq yg suruh wat,, so aq wat jela,, haha,, aq xsure klu pompan2 kat luar sane enjoy or ape bile bace entry aq yg wat pertame kali nye aq nak bercerite ni,, haha... korg pernah terfikir x kenape pompan terlalu over nak wat diri diorang more "cantik"??? bagi aq xperlu la semue tu, wat semak mate memandang jela, even klu korg nak wat lelaki yg ensem2 tertarik ngan korg, tu sume xperlu la,, xperlu!!! sebab klu korang nak tau, lelaki ni klu die demand or suke sgt mengarah tu, xperlu korg jadi kan pakwe la, sebab die jz nampak kecantikan korang, bukan hati budi or ape kemahuan korang. ye aq tau, klu korang yang pakai terlalu advance ni nak tarik perhatian org kan?? betul x?? betul kan aq klu aq salah, klu aq salah la. korang pernah rase yang korg jz memalukan diri korang x?? ni ade cerite yang  agak aq x berape nak paham sgt motif die,,

ade la sorang minah bajet cun ni, die ni xdinafikan, seorg yg pandai dalam sume bidang, dalam sume pelajaran, dalam segale2 nye, tapi bile sorang makcik ni tnye die, awak ni ni kenape menyemakkan diri awak? ha?? susahnye nak bercerite,, xpe2,, aq wat dialog,,

makcik cleaner: kenape awak pakai pakaian semak2 ni??(dengan nada memerli)
budak bajet: ape yang makcik mengarut ni? sambil wat muke pelik.
makcik cleaner: tu yg pakaian awak yang beropon-ropon tu,, da macam org salah jahit baju dah.
budak bajet: makcik ni kenape?? ni fesyen makcik tau x,, FESYEN!!! sambil menjegir mate kat makcik tu.
makcik cleaner: makcik tau la fesyen,, tp kenape zaman makcik dulu xde pon fesyen camni??
budak bajet: ni zaman moden la makcik, "zaman moden",, makcik je x amik perkembangan semasa, even klu makcik ade anak pompan pon, anak makcik pakai macam ni, betul x??? fesyen makcik!!
makcik cleaner: bukan la nak, zaman sekarang ni zaman pelik, sebab berbagai jenis pakaian yg terlalu pelik, dan buat org tgk jelek. mmg fesyen, tp terlalu byk fesyen yg dicampur adukkan sampai baju yg cantik jadi semak. maksud makcik bukan la semak kat tepi jalan tu, ni semakkan cara penampilan, sakit mata memandang. untuk apa anak pakai macam ni??
budak bajet: (dengan selamba ghadak) ni kan aset pompan makcik.. 
makcik cleaner: ???? xpela nak, anak fikirkan la mne baik, mane buruk, sebab kecantikan perempuan bukan dari pakaian, atau paras rupa,, tapi hati, budi, iman, takwa, dan ilmu, xguna ada ilmu tp x mengaplikasikan nye, so fikir2 kan la ye,,,
 
cube byg kan eh, demi menahan hak die, die jd kurang ajar, wow!! kurang ajar is bad word..

emm,, datang dari kampung sebagai anak dara gadis yg comel loteh, xde la comot sgt, datang tempat baru untuk belajar,. ok, fine blajar!! tp kenape perlu kan fesyen untuk belajar?? betul ke tu asset korang?? macam dalam kos accounting yang aq amik,, die ade asset semase dengan asset bukan semasa, yang mane fasyen dalam asset mne??? kte ni buat sesuatu untuk jngka masa yang lame la weh, kre klu korang nak wat something tu cube fikir, klu da korg wat bende tu org da x suke, n kutuk korg, cube perbetulkan diri, mmg la mulut orang ni xboleh ditutup, tp kte x boleh tgk kelemahan diri kite kecuali org lain.so ape yg org cakap tu ada pada diri kte, xkesah la bende yg org komen tu baik ke, buruk ke,,, bende tu tetap kat diri kita, bukan orang lain. klu org da cakap ape yg kte wat salah, salah, salah, dan salah, baru la xpayah dengar cakap die, tu nme die nak drop, tp klu teguran yg pertame tu, better korg cube untuk berubah, sebab yg petame adalah ape yg org nmpak wat pertame kali, bende tu salah atau x. 

     fesyen?? perlu ke fesyen? ye, perlu sgt, n ape itu fesyen??
     Fesyen dikatakan adalah aliran yang lazim merebak pada masyarakat selari dengan sejarah dunia. Fesyen merupakan keinginan untuk perubahan, dan ini menjadikan ia sebahagian daripada asas kelengkapan kehidupan.

             fesyen ni susah nak susah nak dicakapkan,, skrg ni fesyen terlalu rambang, dan terlalu "bersepah" dimerata tempat, aq sebenarnye kompius gak ngan fesyen ni. sebab x pernah statik.  fesyen ni klu xkene pada tempatnye dan zaman, mmg kne bahan n ade yg boleh jd isu berita terkini. syukur la stakat ni xde lagi. haha

ok2,, balik pada cerita asal, kenape pompan ni iye2 sgt nak berpakaian cantik2 sedangkan diorang da cantik?
klu cantik tu pakaian tu cantik xpela jugak,, ni x, ade je nak bagi dari cantik bagi jadi pelik, haish,, aq xnak letak ape2 gambar sebab ... aq mmg xsuke letak gambar,, haha,, malas nak uploading die,, lombab,, hahaha,,,
tp tu la,, 
klu takat korang (perempuan) nak wat diri korang bertambah cantik sebab nak ngorat laki, xpayah la weh, membuang duit n wat dosa je. nak cakap dosa pahala ni aku pon x cukup pro, stakat yg aq tau, klu pompan pakai melebihi had, atau ketat yg boleh membuat seorg lelaki yg bukan muhrim menjadi bernafsu, itu adalah HARAM!!! betul kan? kan? kan?,,,, so, kenape perlu untuk jadi cantik sedangkan dah cantik, sebab lelaki zaman sekarang ni jz nafsu diorang je penting, klu korang wat or pakai macam tu, bagus la sgt, mendatangkan nafsu lelaki-lelaki jalang yang nafsu binatang ni tu jamah badan korang. sory to say la. so wat ape korang pakai lebih2 ni? klu nak lebih2 sangat, korg pakai jele purdah, xde sape nak kacau korg n someday laki (suami) korg je yg bertuah dapat korg. kan lelaki yg baik untuk perempuan yang baik. pakai la sederhana je k, bukan nak cakap aq ni bgs sgt, cukup la aq dengar zaman skrg ni, kes rogol berleluasa, kes buang bayi terlalu banyak, cukup la, kesian kat mak bapak kite weh, x kesian ke weh?? ,,, bagi duit tuk kte belanje, bukan perabih kat bende2 yang membazir, pakai la pakaian asal korg, yg mne korg nmpk simple, kan simple tu great,, simple is smart, simple is wonderfull,, haha,, men blasah je aq, xperlu la korg nak cantik2,, sebab bg aq, ape yg korg perolehi tu dah terlalu cantik untuk diri korg, jd diri sendiri da cukup, xperlu jadi orang lain, sebab ape yangorg pandang pelik tu adalah giler, so,, paham2 la korg ye, kurang2 kan la kain2 yang sampai mencecah tanah, lebih2 kan kain2 yang xcukup sifat tu,, korg boleh ubah semue yg korg ubah tuk jadi sedia asal..(cerite makcik cleaner tu aq reka sikit bagi lebih grand, klu grand la) hahahah 

malam ni melebih lak aq,, haha,, selamat bulan menyambut bulan ramadhan semue,, hehe,, aq wat entry ni sebab member aq si arepiz biskut merry yg suruh,, agaga,, thx bob,, tp kan,, aq xnak cakap la sape yg aq suke tu,, haha,, 

untuk someone yg aq suke,, hope ko bce, n xpayah nak ko cantik2 kan diri ko tu sebab kecantikan luaran just current asset, dalaman la non current asset,, 

thx to all reader yg sudi membace,, haha,, entry aq ni aq pelik,,=P... see yeah the next entry,, hahah,,,,

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...